Mediation | Training | Coaching
Lianne van Lith

Over Lianne van Lith

Lianne van Lith is een betrokken vertrouwenspersoon die knelpunten zo praktisch mogelijk probeert op te lossen.
Ze begeleidt individuele en gezamenlijke processen die met name zijn toegespitst op de vragen van ouders en kinderen. Mensen begeleiden in het blijven communiceren met elkaar, of in het hernieuwde contact aangaan, staat daarbij centraal. Lianne is ervan overtuigd dat iedereen de oplossing voor de eigen situatie in zich heeft. Lianne zet zich graag in om mensen te faciliteren om deze oplossingen weer in het vizier te krijgen en uit te voeren.

Lianne van Lith is naast MfN-registermediator/Familiemediator, coach en trainer ontwikkelaar van het Zandkastelenprogramma en het OKEE-begeleidingstraject.
Lianne is medeauteur van het helpboek voor kinderen met gescheiden ouders: Bang, Boos, Blij.
Ook heeft zij het boek: En de kinderen scheiden mee...Het Zandkastelenprogramma, naar de Nederlandse situatie bewerkt.

Lianne startte, na jarenlange ervaring in de reguliere hulpverlening en bij Justitie (Raad voor de Kinderbescherming), in 2000 een onafhankelijk bureau onder haar eigen naam. Dat is inmiddels uitgegroeid tot een praktijk met een geheel eigen stijl, waarin maatwerk en respect centraal staan.

Lianne staat ingeschreven als rechtbankmediator. Zij heeft een accreditatie bij de Raad voor Rechtsbijstand. Hierdoor kunnen de werkzaamheden die Lianne als mediator verricht, in aanmerking komen voor een zgn. toevoeging. Dit betekent dat als het inkomen ontoereikend is, Lianne samen met jou een aanvraag kan indienen bij de Raad voor Rechtsbijstand waardoor de kosten van mediation geheel of gedeeltelijk kunnen worden vergoed.

Sinds 2012 is Lianne actief als Instituutsassesor voor Examenbureau Intop.
Dit bureau neemt in opdracht van het MfN de examens af ten behoeve van toetreding van mediators tot het MfN-register. Lianne is aangesloten bij de Nederlandse Mediators Vereniging, bij de Nederlandse Vereniging van Familiemediators en bij de Mediators Noord Holland Noord.

Klik hier voor meer informatie over Lianne op LinkedIn.